Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 

Asiakkaiden kertomaa

Työluotsin tyytyväiset asiakkaat kertovat kokemuksistaan. Katso referenssit täältä ja liity heidän joukkoonsa.

 

 

 

 

Työluotsi mentorina

Olen käytettävissä mentorina mm. nuorille esimiehille, metsäalan ammattilaisille ja kansainvälisiin tehtäviin aikoville. 

Mentorointi

Ennenvanhaan mestari opetti ammatin kisällille, oppipojalle. Mentorointi on moderni versio mestari-kisälli -suhteesta. Mentoroinnissa vanhempi ja kokeneempi ammattilainen siirtää osaamistaan henkilökohtaisen kontaktin kautta nuorelle henkilölle. "Mentori" ennenkaikkea tukee kokemattomampaa "aktoria" ammatillisesti ja auttaa häntä tunnistamaan oma osaamisensa ja sen aukot.  

Mentorointi on prosessi, jossa keskeisessä osassa on vuorovaikutus kahden henkilön välillä. Jokainen prosessi on omanlaisensa, joten tarkkoja piirustuksia ei ole olemassakaan. Itse keskusteluprosessi voi kestää puolesta vuodesta vuoteen ja sisältää 5-10 tapaamista. Usein käy niin, että pari jatkaa yhteydenpitoa vuosia tämän jälkeenkin. Keskusteluaiheet laajenevat ja syvenevät ajan mittaan. 

Tärkeä elementti on kuitenkin tavoitteellisuus - aktorin tulee selvittää itselleen mistä hän haluaa kuulla mentorinsa mielipiteen ja ajatukset. Mentoroitavan tavoitteet usein kuitenkin muuttuvat prosessin aikana.

Mentori ei ole uravalmentaja, vaan hän jakaa keräämäänsä työelämätietoa. Tämän vuoksi on hyödyllistä jos mentorin ura sisältää sellaisia elementtejä, jotka mentoroitava aktori kokee mielenkiintoisiksi ja joita kohti hän ehkä haluaa edetä.