Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 

Asiakkaiden kertomaa

Työluotsin tyytyväiset asiakkaat kertovat kokemuksistaan. Katso referenssit täältä ja liity heidän joukkoonsa.

 

 

 

 

Työluotsi konsulttina

Konsultin tehtävä on neuvonantajatyötä, jota olen tehnyt urallani paljon. Neuvonantajana annan oman näkemykseni tilanteesta ja sen ratkaisumahdollisuuksista. Tarvittaessa työstän myös tilaajan kanssa ratkaisuvaihtoehtoja eteenpäin. Viime kädessä päätösvalta säilyy tilaajalla. 

Konsultoin tarvittaessa kaikilla palvelualueillani ja näiden lisäksi seuraavissa:

  • projektisyklin eri vaiheet: valmistelu, toteutus, arviointi
  • metsäsektorin erilaiset aiheet ja tehtävät, mm. hyvä hallinto, sertifiointi, puutavaran laillisuus
  • viestintä ja markkinointi

Konsultointi

Konsultti kutsutaan tehtävään, jossa tarvitaan riippumatonta asiantuntijaa. Ulkopuolisen tekemä tilanneanalyysi voi haasteellisessa tilanteessa olla hyödyllinen. Riippumaton näkökulma ongelmatilanteeseen antaa tilaa uusille ajatuksille ja auttaa ratkaisujen löytämisessä. 

Konsultoinnissa tutkitaan faktat ja näkökulmat, analysoidaan syy- ja seuraussuhteet ja esitetään vaihtoehtoja etenemiselle kohti ratkaisua. Normaalisti konsultti esittää asiansa kirjoitettuna raporttina ja esittelee sen tilaajalle lyhyesti suullisesti. Tilaaja voi varata itselleen mahdollisuuden kommentoida raporttia ennen sen viimeistelyä. 

Konsultin tehtävänä on olla objektiivinen ja analyyttinen ja pitäytyä tiukasti logiikkaan, syy- ja seuraussuhteisiin. Konsultin on myös pysyttävä omassa roolissaan - hän ei voi ottaa johtajan tai esimiehen roolia.