Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 

Asiakkaiden kertomaa

Työluotsin tyytyväiset asiakkaat kertovat kokemuksistaan. Katso referenssit täältä ja liity heidän joukkoonsa.

 

 

 

 

Työyhteisösovittelu

Työyhteisösovittelussa ulkopuolinen sovittelija auttaa riidan osapuolia löytämään keskusteluyhteyden ja ratkaisemaan riitansa itse. 

Sovittelijan keskeisin tehtävä on varmistaa jokaisen kuulluksi tuleminen ja yhteisen ymmärryksen luominen. Jatkoa varten tehdään selkeät pelisäännöt.

Sovittelija ei ratkaise riitaa osapuolien puolesta, vaan ohjaa ja haastaa heitä etsimään siihen itse ratkaisuja. 

Lue aiheesta enemmän täältä.

Työluotsin sovittelijat

Tomi Tuomasjukka

-Työyhteisösovittelun erityisosaaja (UEF/ADUCATE 2016)

Tarmo Alastalo
-Työyhteisösovittelun erityisosaaja (UEF/ADUCATE 2014)

Anne Monni
-Työyhteisösovittelun erityisosaaja (UEF/ADUCATE 2016)

Työyhteisön konfliktien ratkaisu tehostaa työtä

Konflikti työpaikalla syö energiaa ja kaventaa toiminnan vaihtoehtoja ja se voi jopa halvaannuttaa järkevän työn tekemisen täysin.

Esimiestyöstä jopa 40% voi mennä erilaisten riitojen ratkaisuun. Mitä nopeammin konfliktit ratkaistaan, sitä vähemmän vahinkoa - ja turhaa työtä - ne ehtivät aiheuttaa.

Riita ei kovin usein ratkea kurinpitomenettelyllä tai siirtämällä "hankala tyyppi" toiselle osastolle. Pureutumalla ristiriidan syntymiseen ja siihen vaikuttaviin syihin päästään syvemmälle - ja voidaan jopa vapauttaa työyhteisöön uutta energiaa, kun ihmiset alkavat ymmärtää ja hyväksyä toisiaan paremmin. 

Työyhteisösovittelu on tehokas työkalu johtajalle konfliktitilanteiden käsittelyyn. Ulkopuolinen sovittelija auttaa koko yhteisöä selvittämään mistä on kysymys ja miten päästään eteenpäin. Riita muuttuu sovittelun kautta työpaikan oppimispääomaksi ja vahvistaa yhteisöä. 

Pyykki pestään talon sisällä sillä sovittelija työskentelee tiukan vaitiolovelvollisuuden alaisena. Lue lisää Sovintoluotsi -palvelusta.

Voit myös valita kokonaisvaltaisen työilmapiiriremontin. Tämä sopii erityisesti silloin kun tilanne ei ole selkeä, mutta tunnet jotain olevan vialla. Remonttipalvelun kuvaus on täällä.

Työluotsin sovittelijat toimivat ulkopuolisina sovittelijana erilaisissa riitatilanteissa.